FOTO/ Consecințele ploii cu grindină din sudul țării

Ploile fac ravagii în raioanele de sud ale țării. La Cantemir drumurile s-au tranformat în râuri, iar la Basarabeasca a plouat cu grindină. Totodată, zeci de drumuri și gospodării sunt inundate și distruse de puhoaiele de apă.

Din imaginile surprinse de un localnic se vede cum bucățile de gheață și apă, care curg șiroaie, au distrus culturile agricole.

„Potopul de-a dreptul. Cel puțin Basarabeasca și Cimișlia a rămas anul ăsta fără nici un fel de roadă”, a scris un internaut pe Facebook.

Meteorologii au emis astăzi cod galben de vreme rea, valabil până la miezul nopții. Va ploua puternic, cu grindina și va fi vijelie în toată țara. Totodată, rămâne în vigoare avertizarea hidrologică – din cauza creșterii nivelului apei in râuri și există riscul de inundații. Temperaturile, în schimb, ramân ridicate, cu maxime de până la 30 de grade.

Și România se confruntă cu inundații din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile. Peste 250 de localităţi au fost afectate, 171 de persoane au fost evacuate preventiv și aproape 450 de curţi sunt inundate, scrie Digi24.

În județul Iași, un dig s-a rupt la ieşirea din s.Târgu Frumos. Apele s-au revărsat peste şoseaua care leagă oraşul de Roman. Maşinile au înaintat cu greu prin zonă.

FOTO: facebook.com/victor.gotisan

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Unde are ascuns ocirmuirea cele instalati de risipire grindina ca pe vremea sovetelor? Ca nu se prrea auze atunce de asa prapad. O vindut plaha tot, cum vindut avione si alta tehnika militara?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *