FOTO/ Consecinţele ploii: Apa a pătruns în beciurile şi ogrăzile a zeci de gospodării

În urma precipitațiilor abundente care au avut loc în după amiaza zilei de ieri, 19 mai, mai multe gospodării particulare din raioanele Drochia, Florești, Rîșcani, Ocnița și Ungheni au fost afectate. Pompierii au fost solicitați pentru a pompa apa din gospodării și beciuri a localităților Oclanda, Bulboci, Redi Cereșnovăț și Cremenciug din raionul Soroca. 

În localitatea Redi – Cereșnovăț apa a deteriorat o porțiune de 0,6 km de drum local. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU) au intervenit pentru evacuarea apelor din 5 gospodării particulare, dar și defrișarea unui copac căzut pe traseu în localitatea Voloave.

În raionul Drochia, ploaia a afectat mai multe grădini, iar salvatorii au pompat apa din subsolul unei școli și a mai multor blocuri de locuit. 

În localitatea Mihăileni, raionul Rîșcani din cauza precipitațiilor, apa din două bazine acvatice s-a revarsăt peste dig, iar salvatorii în comun cu reprezentanții autorităților publice locale  au făcut căi de scurgere pentru a preveni inundațiile. 

La Ocnița în localitățile Călărășăuca și Unguri a fost construit un dig de protecție pentru a evita pătrunderea apei în gospodării.   

La moment comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează la fața locului pentru estimarea prejudiciilor materiale în urma precipitațiilor. 

În acest context, IGSU atenționează gestionarii bazinelor acvatice din țară să monitorizeze starea barajelor și digurilor pentru prevenirea inundațiilor.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *