Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Blocul ACUM susține că…

FOTO Blocul ACUM susține că printre participanții la contramanifestație s-au numărat mai mulți susținători ai PDM

Deputații Blocului ACUM au identificat că unii participanți la contramanifestația de ieri din fața Guvernului, ar fi activiști sau susținători ai Partidului Democrat. Astfel, aceștia susțin că în spatele protestului împotriva deputaților Blocului ACUM s-ar afla Partidul Democrat, lucru negat însă de purtătorul de cuvânt al PDM.

După contramanifestația de ieri, mai mulți deputați ai Blocului ACUM au publicat imagini foto cu câteva persoane din rândul protestatarilor, cerând ajutor pentru identificarea acestora. Ulterior, deputații Blocului ACUM i-au identificat pe câțiva dintre aceștia și au stabilit că persoanele respective ar fi susținători ai Partidului Democrat.

Deputatul Sergiu Litvinenco a scris pe pagina sa de Facebook că unul dintre contramanifestanții de ieri ar fi un susținător al Partidului Democrat. Bărbatul a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini foto în care apare la evenimentele democraților, dar și o fotografie alături de Vladimir Plahotniuc.

Ulterior, contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al democraților a declarat că persoana respectivă a participat la contramanifestație în calitate de persoană fizică: „Nu a avut indicații de la partid”.

Și un alt contramanifestant se pare că este un susținător aprig al Partidului Democrat. Acesta a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care apare într-o geacă cu însemnele partidului, dar și o secvență video în care în care își arată susținerea pentru Partidului Democrat, dar și pentru Constantin Țuțu.

Tânărul respectiv a fost surprins și de reporterii ZdG, care l-au întrebat motivul pentru care a venit la contramanifestație.

Deputații Blocului ACUM susțin că un alt participant la contramanifestația de ieri este angajat al Poliției, care la fel, ar fi un susținător al PDM.

Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM, susține însă că democrații nu au nicio atribuție la contramanifestația organizată împotriva Blocului ACUM.

„Nu este pentru prima dată și nu este de mirare că reprezentanții ACUM încearcă să învinuiască PDM de orice eveniment care nu le convine. Faptul că printre manifestanți, cel puțin despre unul dintre ei se spune că e activistul PD, nu poate fi argumentat că manifestația a fost organizată de PDM”, a declarat Vitalie Gamurari.

Reprezentanții Blocului ACUM au organizat joi, 23 mai, un flash mob în fața Guvernului R. Moldova împotriva scumpirii prețurilor la carburanți. În același timp, un grup de necunoscuți au organizat o contramanifestație, scandând înjurături la adresa reprezentanților Blocului ACUM.