FOTO/ A început tipărirea buletinelor de vot pentru circumscripțiile uninominale. Cum vor arăta acestea

Peste 3,4 milioane de buletine de vot vor fi tipărite pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale. Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că tipărirea acestor buletine a început astăzi, 18 februarie, la trei tipografii.

„Astăzi, la Editura „Universul” Î.S. a început tiparul pentru buletinele de vot ce vor fi distribuite birourilor electorale ale secțiilor de votare din circumscripțiile electorale uninominale nr.1-18. Aici vor fi tipărite 1 148 805 buletine de vot”, se menționează într-un comunicat de presă al CEC.

În total, pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale vor fi tipărite 3 461 247 buletine de vot, iar prețul unui buletin este de 0,338 lei, valoarea întregului tiraj fiind de 1 148 459, 4 lei.

Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale vor avea lungimi diferite, în funcție de numărul de candidați în circumscripții. Cel mai scurt buletin de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripții uninominale îl vor avea alegătorii din circumscripția nr.4 Rîșcani – 140mm*143 mm (4 candidați), iar cele mai lungi – alegătorii din circumscripțiile uninominale nr.50-51 – 140mm*341 mm (câte 13 candidați).

Buletinele de vot se vor tipări pe hîrtie opacă (mată) și vor avea culoarea violet.

În circumscripțiile electorale uninominale au fost înscriși 323 de candidați, dar mai sunt 9 dosare în proces de examinare în instanța de judecată.

Model al buletinului de vot pentru circumscripția uninominală nr.2


Foto: CEC

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *