Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Fost președinte al Curții Constituționale…

Fost președinte al Curții Constituționale despre care ZdG scria anterior că are casă de 1 mil. USD şi teren acaparat ilegal, numit de către Dodon pe lista membrilor Consiliului Societății Civile

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă Igor Dodon a vorbit despre lansarea Consiliului Societății Civile. Pe lista membrilor entității, Dodon i-a numit pe Eva Gudumac, Victor Borșevici, Elena Beleacova, Tudor Casapu și fostul președinte al Curții Constituționale,  Dumitru Pulbere. Președinte al entității este Igor Dodon. Membrii nu vor fi remunerați, dar proiectele de legi la promulgare vor fi transmise și membrilor acestei entități pentru a-și exprima opinia. 

În 2013, ZdG scria că Dumitru Pulbere, fost preşedinte al Curţii Constituţionale (CC), locuieşte într-o casă impunătoare, care valorează pe piaţa imobiliară aproximativ 1 mil. USD. „Temelia” ei a fost pusă cu cei 400 mii de lei acordaţi de Guvernul Tarlev în 2002, din fondul de rezervă al Executivului, pentru ca Pulbere să-şi cumpere o locuinţă. Pe lângă terenurile cumpărate de la primărie, ex-judecătorul constituţional se pare că şi-a construit „conacul” şi pe un teren ocupat ilegal, aflat în proprietatea mun. Chişinău.

În februarie 2012, pe reţelele de socializare a fost postată o imagine cu o casă de lux, despre care se afirma că ar aparţine fostului preşedinte al CC, Dumitru Pulbere. Până la urmă, presa s-a rezumat doar să prezinte informaţia, alături de acea fotografie, fără a avea certitudinea că imobilul aparţine într-adevăr lui Pulbere şi fără a oferi alte detalii despre el: când l-a construit sau din ce bani. (…)

Citiți aici textul integral: Dumitru Pulbere are casă de 1 mil. USD şi teren acaparat ilegal 

Astăzi, a fost convocată prima ședință cu responsabilii Consiliului Societății Civile. Consiliul va avea 13 comisii.