Flashmob de Ziua Națională a Federației Ruse: „La mulți ani! Plecați acasă!”

Mai mulți cetățeni în frunte cu președintele asociației Unirea − ODIP, Vlad Bilețchi, au organizat astăzi, 12 iunie, un flashmob în fața ambasadei Fedarației Ruse la Chișinău cu genericul „La mulți ani! Plecați acasă!”. Manifestanții și-au arătat indignarea față de prezența armatei ruse pe teritoriul R. Moldova.

Vlad Bilețchi a declarat că cei prezenți se declară pentru relații bune cu F. Rusă − sociale, economice, politice și de orice natură, cu excepția celor militare.

„Ca să fie clar pentru toată lumea și să nu existe interpretări, noi nu suntem anti-ruși, noi nu suntem împotriva culturii F. Ruse, împotriva limbii ruse, noi suntem pentru relații bune cu F. Rusă − sociale, economice, politice și de orice natură, cu excepția celor militare. Nu putem să acceptăm această nedreptate ca fără să fim întrebați, chiar fiind împotrivă, ne trezim cu o armată de ocupație pe teritoriul nostru. Eu știu că armatele se fondează de state pentru a apăra. Amintiți-ne vă rog când R. Moldova a atacat F. Rusă și cum am ajuns să avem mii de soldați ruși pe teritoriul R. Moldova”, a declarat Vlad Bilețchi.

Manifestanții au adus drapele ale statelor care au fost lovite de „roșul F. Ruse”. „Aceste sunt regiunile care au fost și sunt ocupate. Așa s-a întâmplat și cu Ucraina și cu Georgia și cu R. Moldova atunci când încearcă să meargă spre România și UE (…) Nu vrem să fim dușmani cu Rusia, noi vrem să ne respectăm. (…) Noi nu avem armată la ei, atunci să nu aibă nici ei la noi. Nu-i atacăm noi, să nu ne atace nici ei”, a mai spus Vlad Bilețchi, președintele Unirea-ODIP.

La final, cei prezenți au scandat câteva lozinci: „Ivan, idi domoi!”, „Putin Vova ia-ți aramata din Moldova!” și „Putin nu uita, Basarabia nu-i a ta!” și mesajul central al manifestației − „Armata rusă, afară!”.

La 12 iunie Federaţia Rusă sărbătorește Ziua naţională.

Foto: privesc.eu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *