Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Flash-mob „Stop accidente!”

Flash-mob „Stop accidente!”

La 9 octombrie, între orele 12:55 și 13:10, Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău organizează în toate cele cinci sectoare ale capitalei flash-mobul „Stop accidente!”.

Acțiunea are drept scop redimensionarea unei educații rutiere conform cerințelor, precum și a îmbunătățirii activității de educație rutieră în rândul celei mai vulnerabile categorii de participanți la trafic – copiii. De asemenea, scopul evenimentului este de a mobiliza factorii responsabili de siguranța rutieră și intensificarea eforturilor pentru reducerea victimelor la traficul rutier.

Pentru asigurarea siguranței la trafic în cadrul evenimentului, DGETS colaborează cu Inspectoratul Național de Patrulare. Toate flash-moburile se vor desfășura concomitent, cu participarea șefilor de direcții educație pe sector, pretorilor și reprezentanților DGETS. Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, șeful DGETS va participa la acțiunea din sectorul centru, ce va avea loc în scuarul Liceului Teoretic„Gheorghe Asachi” (str. București 64).

De celelalte 4 sectoare vor fi responsabile instituțiile de învățământ: IPLT „Ștefan cel Mare” (str. Florilor 4), Liceul teoretic cu Profil Sportiv „Gloria” (str. Teilor 7), IPLT „Principesa Natalia Dadiani” (str. Calea Ieșilor 21) și IPLT „C. Negruzzi” (str. I. Vieru 8/2).