Festivalul Național de Teatru Social

Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal, Y-PEER Moldova organizează ediția a VII-a a Festivalului Național de Teatru Social.

Festivalul se va desfășura sâmbătă, 26 noiembrie 2016, în incinta Casei de cultură din orașul Ialoveni, începând cu ora 11:00. Intrarea la festival este liberă pentru toți spectatorii.

În cadrul Festivalului vor participa peste 200 de tineri din diferite localități ale țării, care au format 14 echipe de teatru. Echipele vor prezenta câte o piesă de teatru social, creată de ei special pentru Festival, pe o problemă actuală din viața tinerilor din Moldova. Scenele de teatru social din anul acesta vor aborda 3 tematici:

• sănătatea sexuală și reproductivă, inclusiv prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și HIV, a sarcinii nedorite, a comportamentelor de risc, problemele în perioada adolescenței, responsabilitatea pentru viața de familie;
• încălcarea drepturilor sexual-reproductive, precum încălcarea dreptului la informație și servicii de calitate, prevenirea discriminării pe bază de gen, orientare sexuală;
• prevenirea comportamentului iresponsabil și riscant, care este cea mai frecventă cauză a accidentelor în rândurile tinerilor.

Prin artă și improvizație tinerii actori vor îndemna și vor implica publicul să participe la găsirea soluțiilor pentru problemele abordate.

Echipele participante din acest an au fost selectate în baza unui concurs riguros din mai mult de 30 de echipe care s-au înscris la Festival în acest an. Începând cu luna septembrie, tinerii au profitat de instruiri în tehnici de teatru social, organizate de Y-PEER Moldova, dar și de instruiri în domeniul drepturilor și sănătății sexuale și reproductive. Ei au prezentat piesele de teatru în instituțiile de învăţământ din localitățile lor. Cele mai bune 14 piese au ajuns la etapa finală a Festivalului Național de Teatru Social.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *