Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Falsuri în presa rusă: SUA…

Falsuri în presa rusă: SUA îi va plăti salariul lui Saakaşvili

Presa rusă a denaturat anunţul făcut pe Facebook de guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili, după întrevederea acestuia cu ambasadorul SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt.

Publicaţiile Russcaia vesna”, „Komsomolskaia pravda”, „Glagol”, „NeFakt şi altele au scris că „SUA îi va plăti salariul lui Saakaşvili”.

De exemplu, „Komsomolskaia pravda” a schimonosit sensul cuvintelor funcţionarului astfel: „Pe pagina sa de pe Facebook Mişiko a anunţat bucuros că în cadrul întrevederii cu ambasadorul SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt, diplomatul american i-a promis că salariul lui şi cele ale membrilor echipei lui Saakaşvili vor fi plătite din bugetul Statelor Unite”.

Traducerea ştirii rusnext.ru:
Salariul guvernatorului regiunii Odesa, Saakaşvili, va fi plătit de SUA (VIDEO, FOTO)
Poliţiştii din statul american California vor pregăti noua poliţie a Odesei, iar SUA va plăti salariile angajaţilor administraţiei de stat a regiunii Odesa.

Anunţul a fost făcut de guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili, pe pagina sa de pe Facebook, după întrevederea de luni cu ambasadorul SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt.
„Am convenit că poliţiştii americani din California vor antrena noua poliţie din Odesa. Totodată, în cadrul campaniei de combatere a corupţiei în Odesa, Guvernul SUA s-a oferit să aloce mijloace pentru plata salariilor membrilor noii echipe a lui Saakaşvili”, a comunicat guvernatorul.
unnamed (2)Traducerea titlului ştirii nefakt.info:
Saakaşvili va primi salariu din SUA

Traducerea ştirii kp.ru:
Saakaşvili va primi salariu din SUA
Kievul nici nu ascunde deja că Ucraina a devenit de facto colonie a SUA

 

unnamed (3)Traducerea ştirii glagol.su:
Guvernatorul regiunii Odesa, Saakaşvili, va primi salariu din SUA
Guvernul SUA s-a oferit să aloce mijloace pentru salariile membrilor noii echipe a lui Saakaşvili.

În realitate, în postarea sa iniţială de pe Facebook guvernatorul a relatat despre disponibilitatea de a le asigura salariile membrilor echipei lui, nu lui personal.

„Totodată, în cadrul campaniei de combatere a corupţiei în Odesa, Guvernul SUA s-a oferit să aloce mijloace pentru plata salariilor membrilor noii echipe a lui Saakaşvili”, a scris guvernatorul.

„Guvernul SUA s-a oferit să finanţeze proiectele iniţiale pentru Serviciul de înregistrare şi alte iniţiative reformatoare”, scrie acum pe pagina oficială a lui Saakaşvili de pe Facebook.

unnamed (4)Traducerea informaţiei de pe pagina Facebook:
Guvernatorul administraţiei de stat a regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul SUA, Geoffrey Pyatt. În cadrul discuţiilor s-a convenit că poliţiştii americani din California vor antrena noua poliţie din Odesa. Totodată, în cadrul campaniei de combatere a corupţiei în Odesa, Guvernul SUA s-a oferit să aloce mijloace pentru plata salariilor membrilor noii echipe a lui Saakaşvili.

Varianta originală a articolului în limba rusă poate fi accesată aici:
http://www.stopfake.org/fejk-ssha-budut-platit-zarplatu-saakashvili/