Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Expertă: „Speranța de viață este…

Expertă: „Speranța de viață este o variabilă, nu un rezultat înregistrat în ultimii 2 ani de către o guvernare”

Ministra Sănătății, Silvia Radu se află săptămâna aceasta la Geneva, unde participă la cea de-a 72 Adunare Mondială a Sănătății. În cadrul unui discurs ținut acolo, ministra a subliniat reușitele Guvernului R. Moldova în domeniul Sănătății. Radu a menționat că datorită măsurilor complexe luate de Guvern, moldovenii trăiesc mai mult cu doi ani, scrie esănătate.md

Pe de altă parte, experta în politici de sănătate, Ala Nemerenco, punctează că speranța de viață este o variabilă și nu un rezultat al unor măsuri întreprinse de un Guvern.

„Speranţa de viaţă a fiecărei persoane se schimbă pe măsură ce persoana îmbătrâneşte sau tendinţele mortalităţii se schimbă. Deci este o variabilă, un rezultat aplicativ al teoriei probabilității, și nu un rezultat concret măsurabil înregistrat în ultimii 2 ani de către o guvernare”, a spus Nemerenco.

Marți, 25 septembrie 2018, la o săptămână din data când PDM anunța candidaturile noilor miniștri, Silvia Radu a fost numită în funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Nicolae Ciubuc a fost numit ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Decretele au fost semnate de președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a exercitat funcția de șef al statului, după ce Curtea Constituțională l-a suspendat din funcție pe Igor Dodon în privința exercitării atribuțiilor în privința numirii celor doi miniștri.