Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Alexandr Stoianoglo despre investigația…

VIDEO Alexandr Stoianoglo despre investigația Rise .md, „Kremlinovici”: Procuratura Generală nu se va implica în chestii politice. Deocamdată nu dispunem de așa informații despre Igor Dodon

Procuratura Generală nu dispune deocamdată de informații că Igor Dodon, în perioada în care a deținut mandatul de președinte ar fi prezentat materiale unor alte țări. Este o parte a răspunsului procurorului general, Alexandr Stoianoglo la întrebarea despre investigația Rise.md care a dezvăluit mai multe informații despre legăturile șefului statului cu responsabili din cadrul administrației președintelui rus.

„De la începutul mandatului meu, am spus că Procuratura Generală nu se va implica în chestii politice, mai ales în perioada electorală. Asta nu înseamnă că noi nu reacționam la niște încălcări posibil făcute de politiceni, dar nu credem că prin instrumentul procuraturii trebuie rezolvate probleme politice. A fost un element folosit în perioada statului capturat împotriva unor concurenți politici, agenți economici, etc. Pe viitor, așa ceva nu va mai fi”, a declarat Stoianoglo.

Procurorul General spune că în cazul lui Igor Dodon nu sunt dovezi că ar fi oferit informații Kremlinului, chiar dacă Rise.md și Centrul Dossier de la Moscova a prezentat mai multe documente și date despre acest lucru.

„Noi deocamdata nu dispunem de informații că domnul Dodon în perioada cand a exercitat funcția de președinte a prezentat careva materiale și dacă dumneavoastră țineți minte, în materialele care au fost prezentate, despre asta nu se scrie nimic. Investigația Rise este una jurnalistică pe care o luăm în considerație, dar în afară de aceasta noi trebuie să acumulăm și alte probe”, a încheiat Alexandr Stoianoglo.