Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Două femei şi patru copii…

Două femei şi patru copii au murit în urma unui incendiu din satul Trinca

În această noapte, 31 ianuarie, la ora 00:46 minute, Serviciul 901 a fost alertat cu informația că un incendiu a cuprins o casă din satul Trinca, raionul Edineț. Vecinii au fost cei care au anunțat pompierii despre acest caz, informează Serviciul Situaţii Excepţionale.

La fața locului s-au îndreptat trei echipe de pompieri cu trei autospeciale, iar în teren s-a stabilit că o locuință cu suprafața de 100 metri pătrați este cuprinsă de foc. Localizarea a fost anunțată în 10 minute, ulterior fiind depistate corpurile neînsuflețite, cu urme de carbonizare a două femei, de 28 și 36 și a patru minori de 6,7,9 și 11 ani.

Echipele de pompieri au mai lucrat la acțiunile de demontare și spălare, la fața locului intervenind și Serviciul 903, pentru asistența altor cinci persoane care se aflau în anexa auxiliară casei. Erau în stare de șoc și au refuzat spitalizarea.

Urmează ca inspectorii Serviciului Situații Excepționale să cerceteze în teren, pentru a stabili circumstanțele și cauza izbucnirii incendiului.

În acest context, pompierii au venit cu un apel către cetățeni să dea dovadă de grijă maximă și să respecte toate normele de securitate, pentru a evita astfel de cazuri, cu pierderi de vieți. Atenție la sobele de încălzit, la aparatele electrocasnice și cele care reprezintă surse de căldură. Pe timp de noapte toate trebuie deconectate, pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea persoanelor.

Sursa foto: SPCSE