Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Dorul de casă, alinat la…

Dorul de casă, alinat la un Centru destinat migranţilor din Italia

Femeile care lucrează în Italia în calitate de îngrijitoare vor putea socializa în cadrul unui nou centru destinat badantelor din oraşul Bolzano (Italia), anunţă actualitatea.it.

Potrivit sursei citate, spaţiul a fost dat în folosinţă la începutul lunii februarie, iar ideea aparţine Aldei Tassainer, reprezentant al Federaţiei italiane a Muncitorilor în Comerţ, Turism şi Servicii „Filcams”, instituție care, împreună cu organizaţia „Caritas” a înfiinţat Oficiului „Migrantes”.

„Spaţiul este dedicat exclusiv badantelor care asistă în permanență bătrânii din Bolzano. Aici se pot întâlni în fiecare duminică, pot lua masa împreună, pot să stea de vorba şi şi să se relaxeze”, a declarat Alda Tassainer, unul dintre iniţiatorii proiectului.

„Până acum ne întâlneam în parcuri şi ne aşezăm chiar şi pe iarbă să mâncăm sau să stăm de vorbă. Acum putem petrece puţinele ore libere pe care le avem într-un loc al nostru. E un adevărat cadou pentru noi”, a mărturisit Floarea, o badantă româncă din Bolzano.

Potrivit datelor oficiale, în regiunea Trentino Alto Adige muncesc nu mai puţin de 1.500 de badante, cu vârste cuprinse între 28 şi 65 de ani.

Sursa: trm.md