Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Doi cetățeni ai R. Moldova…

Doi cetățeni ai R. Moldova au decedat într-un accident rutier produs în județul Covasna din Romania

protv.ro

Doi cetățeni ai Republicii Moldova au decedat într-un accident rutier produs în dimineața zilei de azi, 31 iulie, pe DN 11, Braşov-Târgu Secuiesc, pe raza localităţii Moacşa din Romania.

În accident au fost implicate un autotren înmatriculat în judeţul Argeş şi un autoturism din R. Moldova în care se aflau trei persoane, două dintre care au decedat în urma impactului, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova.

Potrivit informațiilor oferite de Poliția română misiunii diplomatice a R. Moldova din România, accidentul s-a produs după ce șoferul aflat la volanul autoturismului ar fi pierdut controlul şi a pătruns pe contrasens, unde a lovit frontal autotrenul. În rezultatul impactului, şoferul autoturismului şi pasagerul, care aveau 28 ani, și respectiv 57 ani, au decedat. Şoferul tirului şi un pasager din autoturism au fost transportaţi la spital.

Ambasada R. Moldova în România este în contact permanent cu autoritățile de resort și este gata să ofere toată asistența necesara familiilor celor două victime și persoanei rănite.

Un alt cetățean al R. Moldova, în vârstă de 37 ani, a fost rănit într-un accident rutier produs la 30 iulie 2018, pe autostrada A4 din Austria, în zona Bruck, cu implicarea a două autoturisme înmatriculate în România. Conform Poliției Landului Austria Inferioară cetăţeanul rănit a fost internat în spitalul din localitatea Baden. Ambasada Republicii Moldova în Austria monitorizează situația.

Foto: protv.ro