Doi cetățeni ai R. Moldova au decedat într-un accident rutier produs în județul Covasna din Romania

Doi cetățeni ai Republicii Moldova au decedat într-un accident rutier produs în dimineața zilei de azi, 31 iulie, pe DN 11, Braşov-Târgu Secuiesc, pe raza localităţii Moacşa din Romania.

În accident au fost implicate un autotren înmatriculat în judeţul Argeş şi un autoturism din R. Moldova în care se aflau trei persoane, două dintre care au decedat în urma impactului, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova.

Potrivit informațiilor oferite de Poliția română misiunii diplomatice a R. Moldova din România, accidentul s-a produs după ce șoferul aflat la volanul autoturismului ar fi pierdut controlul şi a pătruns pe contrasens, unde a lovit frontal autotrenul. În rezultatul impactului, şoferul autoturismului şi pasagerul, care aveau 28 ani, și respectiv 57 ani, au decedat. Şoferul tirului şi un pasager din autoturism au fost transportaţi la spital.

Ambasada R. Moldova în România este în contact permanent cu autoritățile de resort și este gata să ofere toată asistența necesara familiilor celor două victime și persoanei rănite.

Un alt cetățean al R. Moldova, în vârstă de 37 ani, a fost rănit într-un accident rutier produs la 30 iulie 2018, pe autostrada A4 din Austria, în zona Bruck, cu implicarea a două autoturisme înmatriculate în România. Conform Poliției Landului Austria Inferioară cetăţeanul rănit a fost internat în spitalul din localitatea Baden. Ambasada Republicii Moldova în Austria monitorizează situația.

Foto: protv.ro

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *