Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Dodon nu va renunța la…

Dodon nu va renunța la scăldatul în lac de Bobotează

Igor Dodon, șeful statului, a participat în această dimineață la slujba religioasă de Bobotează. După ce preoții au sfințit apa, Dodon le-a spus jurnaliștilor că speră seara să se scalde într-un lac din capitală. „Răceala încă nu mi-a trecut, dar obiceiul este obicei”, a subliniat el.

În același timp, preotul Maxim Melinte, parohul bisericii din comuna Ghidighici, mun. Chișinău, susține că scăldatul în râuri, iazuri, piscine și alte rezervoare de apă de Botează „nu are nimic comun cu sărbătoarea și nu se regăsește în Evanghelia sau Sfânta Tradiție. Să nu încurcați scufundatul cu Sfântul Botez, care este nerepetabil („Mărturisesc un botez spre iertarea păcatelor”). De aceea, scufundatul respectiv nu poate fi asociat nici vizual, nici spiritual cu Taina Botezului. Scăldatul nu poate ierta păcatele, nici altă formă de curățire a sufletului. Ar fi mult mai util ca creștinilor să le fie recomandată împărtășirea cu Sfintele Taine. Iar dacă s-au împărtășit, nu mai au nevoie de alte gesturi, căci deja îl poartă pe Hristos viu în sufletele lor”, susține preotul.

Amintim că anul trecut, pe internet a devenit virală imaginea noului președinte într-un halat cu stema R. Moldova pe care scria „președinte”, care tocmai ieșise dintr-un lac în care s-a scăldat de Bobotează.