Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Dodon cere demisii de onoare,…

Dodon cere demisii de onoare, anchete interne și reforme în urma accidentelor petrecute în ultima perioadă

Șeful statului Igor Dodon spune că va introduce subiectul siguranţei în trafic pe agenda următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Securitate. Totodată, solicită Guvernului şi Legislativului să se convoace în comisii speciale, în legătură cu numărul mare al accidentelor soldate cu morţi şi răniţi.

Acesta mai susține că va cere identificarea factorilor care s-au făcut vinovaţi de degradarea situaţiei şi va solicita un plan de acţiuni foarte dure şi de maximă responsabilitate.

„Constatăm că metodele care au fost și sunt aplicate în prezent de responsabilii pentru securitatea rutieră nu funcționează. Sau oamenii respectivi sunt de o incompetență și indiferență criminală, sau metodele lor sunt depășite. În ambele cazuri, se cer demisii de onoare sau anchete interne și reforme.

E necesară și o implicare a autorităților superioare. Rog Guvernul și Legislativul să se convoace în comisii speciale pentru a propune un set urgent de modificări la legislație, pentru a înăspri controlul și pedepsele în trafic. Totodată, rog organele abilitate să se concentreze și mai mult asupra combaterii corupției în rândul celor responsabili de securitatea transportului, sub toate aspectele. Siguranța pe drumurile naționale trebuie să devină una dintre prioritățile noastre de bază, fiindcă e vorba de viața oamenilor”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook. 

În această săptămână au avut loc câteva accidente. În urma acestora, mai multe persoane printre care și copii au avut de suferit, iar câțiva oameni și-au pierdut viața.