Dodon a decorat-o pe coordonatoarea agenției turcești care a renovat clădirea Președinției

Coordonatoarea Agenției Turcești de Cooperare și Coordonare (TIKA) la Chișinău, Selda Özdenoğlu, a fost decorată cu Ordinul de Onoare de către președintele Igor Dodon.

Decernarea ordinului a avut loc în contextul Zilei Internaționale a Femeii. Coordonatoarea TIKA, agenție care a renovat și clădirea Președinției, a fost decorată pentru „rolul și contribuția” la proiectele implementate în R. Moldova.

Ceremonia a avut loc la Președinție, iar alături de Selda Özdenoğlu au fost decorate și alte femei, care, potrivit președintelui Dodon, „s-au remarcat prin succese deosebite în diverse domenii de activitate, prin contribuție la promovarea valorilor general-umane și poziție civică activă”.

„Sunt femei din diferite regiuni ale Republicii Moldova, inclusiv Transnistria și Găgăuzia, doamne care duc faima țării în lume, mame eroine, femei care au merite deosebite în educație, medicină, justiție, cultură, și alte domenii”, a menționat Igor Dodon.

Agenția Turcească de Cooperare și Coordonare (TIKA) a sponsorizat mai multe proiecte în R. Moldova, printre care se numără și renovarea clădirii Președinției. Costul total al proiectului, de circa 10 milioane de euro, a fost achitat integral de Guvernul Turciei și a inclus atât reparația sediului, cât și mobilierul necesar.

Foto: T.C. Kişinev Büyükelçiliği

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *