Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   DOC/ Văluța, amendat cu 1…

DOC Văluța, amendat cu 1 200 de lei pentru „cruzime față de animale”

Diaconul Ghenadie Valuța a fost amendat cu 1200 de lei pentru „cruzime față de animale” prin „aplicarea intenționată a acțiunilor ce provoacă dureri sau suferință animalelor”, se arată într-un răspuns al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor către Asociația obștească „Societatea umană”.

Sancțiunea a fost aplicată în baza art. 157 p. (2) din Codul contravențional, „cruzimea față de animale”, care presupune sancțiune sub formă de amendă de la 10 la 20 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore.

Sursa: Карл Луганов

La 24 iulie 2019, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a anunțat că Ghenadie Valuța a fost suspendat din funcția de cleric al bisericii „Sf. Dumitru” din Anenii Noi și oprit de a sluji cele sfinte până la examinarea și luarea deciziilor în cadrul Judecății mitropolitane.

Cazul preotului Ghenadie Valuța, care a legat un câine de automobil, a devenit viral pe rețelele sociale la 22 iulie. După ce cazul a luat amploare, deputatul Radu Marian a declarat că a trimis un demers la Procuratură, pentru a pedepsi acest act de cruzime față de animale.