Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ștefan Gațcan a reapărut…

VIDEO Ștefan Gațcan a reapărut într-un nou filmuleț: „Nu am fost și nu sunt sechestrat. Sunt într-o etapă de reabilitare psiho-emoțională”

În spațiul public a apărut un nou video cu deputatul Ștefan Gațcan în care susține că este bine și dă asigurări că benevol și-a depus mandatul de parlamentar. Filmulețul, inițial a fost prezentat de deputații PSRM în cadrul unor emisiuni, ulterior postat pe pagina de Facebook a lui Ștefan Gațcan.

Din imaginile video postate, aparent deputatul și-ar citi mesajul, ochii acestuia fiind îndreptați în partea dreaptă a ecranului.

Stimați deputați, colegi, rude, prieteni, vreau să fac unele precizări. Sunt bine. Benevol am renunțat la mandatul de deputat. Nu am fost și nu sunt sechestrat. Sunt într-o etapă de reabilitare psiho-emoțională. Rog din suflet, nu tensionați oamenii din jur. Sincer vă doresc multă sănătate, succese și descernământ în tot ceea ce faceți, a declarat Gațcan în cel de-al doilea filmuleț.

Inițial, video a fost publicat pe canalul de Telegram al deputatului socialist Bogdan Țîrdea, ce și ar fi fost redirecționat de pe canalul președintelui Igor Dodon. Ulterior filmulețul a fost postat de însuși Ștefan Gațcan pe pagina sa de Facebook.

Radu Marian/facebook

Deputatul Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, a declarat că nu crede în cele spuse de Ștefan Gațcan în noul său mesaj și se arată convins că acesta ar fi presat și intimidat.

PSRM mai bine nu-l publicau. Au demonstrat încă o dată că domnul deputat este presat. Nu trebuie să fii expert ca să vezi cum fug ochii domnului deputat care citește de undeva acel mesaj. Cu siguranță este intimidat și presat în continuare, dar suntem siguri că va vorbi, va spune tot adevărul, liber și nepresat de nimeni!
Dacă nu acum, atunci foarte curând, când va cădea acest regim banditesc. Dar el va cădea inevitabil!
”, a comentat Sîrbu.

De miercuri dimineață, doctorul-deputat Ștefan Gațcan este de negăsit. Totul a început după ce parlamentarul a anunțat că părăsește PSRM și aderă la Pro Molova.

Miercuri dimineață, 1 iulie, în timp de deputații Pro Moldova anunțau că Ștefan Gațcan a fost sechestrat de către socialiști, dus într-un birou din cadrul Parlamentului și pus să semneze cererea de demisie, liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care anunță că Gațcan a renunțat la mandatul de deputat și atașează la postare și o cerere semnată de Gațcan în acest sens.

Ulterior, în timp ce deputații Pro Moldova, și deja și cei din Particul Politic Șor îl căutau pe Ștefn Gațcan la Președinție, Gațcan a venit cu un mesaj video pe pagina sa de Facebook în care a anunțat că nu este sechestrat, este bine, doar că nu va discuta cu prietenii întrucât are nevoie de reabilitare.

Miercuri seara, 1 iulie, primarul de Bălți, Renato Usatîi, a comunicat că deputatul Ștefan Gațcan a fost „evacuat de SPPS-ul lui Dodon și de unele persoane de la SIS” și nu se mai află pe teritoriul R. Moldova.

Ulterior,deputatul Pro Moldova, Vladimir Cebotari, a anunțat că Ștefan Gațcan nu se mai află pe teritoriul R. Moldova. Parlamentarul a declarat că Gațcan a fost scos forțat din țară și că nu se va mai afla în R. Moldova cel puțin cinci zile.

Până joi, 2 iulie, nu este cunoscut locul în care se află Ștefan Gațcan.