Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Trei deputați solicită facilități…

DOC Trei deputați solicită facilități fiscale și vamale pentru construcția unui complex sportiv finanțat de Turcia

În Parlament este examinat un proiect de lege prin care sunt solicitate facilități fiscale și vamale pentru construcția Complexului Sportiv „V. Mumjiev” din Comrat, UTA Găgăuzia.

Pentru „a accelera procesul de construcție”, autorii proiectului de lege, deputații socialiști Fiodor Gagauz, Alexandr Suhodolski și Ivanna Koksal, cer să fie permisă, cu titlu de excepție, scutirea de taxă vamală, taxa pe valoarea adăugată, taxa pentru efectuarea procedurilor vamale a mărfurilor și serviciilor importate și/sau livrate pentru construcția complexului sportiv, care va fi realizată de întreprinderea turcă „Demars Inșaat Turizm Ticaret Limited Șirketi”.

„Realizarea acestui proiect va avea un impact socio-economic pozitiv: va îmbunătăți calitatea vieții populației, va spori interesul tinerilor pentru practicarea sportului, va spori atractivitatea regiunii. Din punct de vedere al capitalului, construcția obiectului va aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea infractructurii sociale în UTA Găgăuzia”, argumentează autorii.

Decizia privind contrucția complexului sportiv a fost luată după vizita de anul trecut a lui Erdogan la Comrat. Turcia ar urma să cheltuie peste 10 milioane de euro pentru proiect.

Complexul va avea un stadion cu o capacitate de 5000 de locuri, o sală pentru jocuri sportive de 150 de locuri, vestiare, camere de baie și birouri.

Foto: Facebook/Irina Vlah