Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (doc) Primăria Chișinău a decis…

(doc) Primăria Chișinău a decis ce va face cu pavajul demontat de pe străzile aflate în reparație

Proiectul tehnic privind reparația bd. Ștefan cel Mare nu a fost făcut public

Primarul General interimar al mun. Chișinău, Nistor Grozavu, a semnat o dispoziție prin care pavajul demontat în urma reconstrucției străzilor din Capitală va fi donat unor instituții municipale pentru reutilizare. Printre beneficiari se numără biserici, licee, instituții medicale, dar și localități din suburbiile Capitalei. 

În dispoziția semnată de Nistor Grozavu se spune că decizia a fost luată „având în vedere multiplele solicitări parvenite în adresa Primariei mun.  Chișinău, pentru amenajarea teritoriilor adiacente obiectivelor publice, ce se află într-o stare de degradare avansată sau lipsesc și necesită a fi amenajate”.

Conform dispoziției primarului, selectarea, transportarea și utilizarea pavajului va fi asigurată de către beneficiari din cont propriu, iar ÎM Regia „Exdrupo” urmează să asigure evidența, stocarea și eliberarea pavajului demontat și să întocmească actele de predare primire.

Vedeți în documentul de mai jos lista beneficiarilor care vor primi dale din beton și granit, demontate ca urmare a reconstrucției unor străzi din mun. Chișinău:

ZdG a scris anterior că, în decembrie 2013, Primăria Chişinău a anunţat organizarea unei licitaţii internaţionale privind reabilitarea a 3 străzi centrale: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. V. Alecsandri şi bd. Negruzzi. Câştigătoare a licitaţiei a fost desemnată SC „Delta ACM 93” SRL din România, care s-a angajat să execute lucrări de reabilitare a bd. Ştefan cel Mare şi a celorlalte două străzi în termen de 12 luni, la un preţ evaluat la 11,5 milioane de euro, bani împrumutaţi de primărie de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul Special de Energie Verde (FSEV) al Uniunii Europene şi Banca Europeană de Investiţii (BEI). Lucrările de renovare a celor trei străzi au decurs cu mari întârzieri, termenul limită fiind depășit de câteva ori.