DOC/ Președintele Curții de Conturi, despre necesitatea procurării celor 5 telefoane Apple

Curtea de Conturi anunță licitație pentru a procura telefoane mobile de ultimă generație. Licitația în sumă de 80 de mii de lei este deschisă pentru procurarea a cinci telefoane, a căror specificații corespund cu cele ale telefoanelor de model iPhone X.

L-am contactat pe președintele Curții de Conturi pentru a afla cum motivează acesta procurarea unor telefoane atât de performante. Veaceslav Untilă ne-a comunicat că în prezent, Curtea de Conturi automatizează sistemul de monitorizare a activităților de audit.

„Nu e vorba doar de cinci telefoane. E vorba de un complex mult mai avansat. E un sistem automatizat de dirijare a auditului financiar, care va permite lucrul online. Nu le vom utiliza pe post de telefon propriu-zis, dar ca și sistem de monitorizare a activităților auditului. Aceasta e ultima etapă, pentru că deja am avut posibilitatea, cu ajutorul partenerilor europeni, să procurăm tablete, iar activitățile auditului pot fi realizate online”, a declarat președintele Curții de Conturi.

Veaceslav Untilă a mai adăugat că acest concurs a fost organizat pentru a analiza prețurile care vor veni de la ofertanți. După ce va fi desemnat câștigătorul licitației, telefoanele vor fi testate pentru a vedea dacă acestea sunt compatibile și au capacitatea necesară pentru a realiza sarcinile de monitorizare. Telefoanele vor fi utilizate de supervizorii din cinci domenii de audit ale Curții de Conturi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Dan

    da un iPhone 8 nu face fata??? Asta daca au (ipotetic) un sistem informational EXCLUSIV compatibil cu iOS…

  2. Duras

    Minteeeeeee !!!!!!!!!! Orice programator va spune ca Iphone nu e convenabil pentru astfel de operatiuni. E mai bun android, pentru ca poti utiliza gratis mai mult soft pe gratis, iar la apple e cu plata. Fiind finansist de 15 ani va pot spune cu certitudine, ca pentru astfel de operatiuni e nevoie de maximum un Samsung A7. Tilharii fac audit in Moldova, da risul lumii !!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *