Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Precizările Institutului de Medicină…

DOC Precizările Institutului de Medicină Urgentă după acuzațiile din cazul tânărului bătut în centrul capitalei

Institutul de Medicină Urgentă anunță, printr-un comunicat de presă remis în adresa ZdG, că a respectat toate procedurile în cazul tânărului Lucian Crăciun, internat în noaptea de joi spre vineri, după ce a fost bătut în centrul capitalei.

Anterior, într-o declarație publicată de ZdG, Nicolae Crăciun, tatăl lui Lucian, afirma că medicii ar fi reacționat tardiv. „Abia aproximativ peste o oră după ce a fost adus Lucian cu ambulanţa, la insistenţa noastră a fost făcută tomografia. Când am ajuns la spital, l-am gasit pe Lucian şi pe Anton prietenul său, în cărucior, în holul Spitalului de Urgenţă, la primul etaj. La întrebarea mea către medicul de gardă privind cauza neintervenirii cu investigaţii, având în vedere starea gravă în care se afla fiul meu, capul căruia era însângerat, ochii inflamați şi însângerați, încât nu-i putea deschide deloc, buza ruptă şi dinţii de jos distruşi, mi s-a explicat că încă nu este întrodus în baza de date”, declara Nicolae Crăciun.

Reprezentanții Institutului de Medicină Urgentă menționează că Lucian Crăciun a fost internat cu următorul diagnostic: Comoție cerebrală, gravitate medie; Fractura coroanelor dinților 3.1, 3.2, 4.1; Echimoze periorbitale profunde, Echimoze și plăgi ale tesuturilor moi ale feței. 

„Primul contact al doctorului urgentist cu pacientul a avut loc în două minute după sosire. Algoritmul de triaj permite 15 minute. Dacă excludem deficiențele în comunicare cu tatăl pacientului, toate procedurile de evaluare, examinare și tratament s-au făcut în conformitate cu prevederile actelor normative care reglementează deservirea pacienților în Departamentul de Medicină Urgentă. Aducem scuze tatălui pacientului pentru cele intimplate.  Facem apel la rude să manifeste înțelegere si să permită lucrătorilor medicali să-și exercite funcțiile de acordare a asistenței medicale urgente pacienților. Dacă analizam cazul, vedem că învestigația de bază, tomografia computerizată, a fost realizată după 15 minute de la sosirea pacientului. Acesta este un timp foarte bun. Este necesar de menționat că, în acel moment, în Departamentul de Medicină Urgentă erau în proces de evaluare, examinare si tratament încă 19 pacienți, dintre care unul în zona roșie”, precizează instituția, într-un comunicat remis către ZdG.

Citiți și: FOTO/ Mărturiile unui tată a cărui copil a fost bătut în centrul Capitalei, iar acum se află în stare gravă, la spital

Citiți și: Avocatul familiei tânărului bătut în centrul Capitalei vine cu precizări: A fost o tentativă de a deposeda proprietarul de bicicletă

Institutul de Medicină Urgentă a elaborat și un document prin care a prezentat, pe ore, felul cum ar fi derulat evenimentele în cazul lui Lucian Crăciun. Vă prezentăm documentul, integral, mai jos.

O plimbare cu bicicleta prin centrul Capitalei s-a transformat, pentru doi tineri, într-un adevărat coșmar. Aceștia au fost bătuți de un grup de șase persoane, care ar fi fost în stare de ebrietate. Deși unul din tineri este și acum internat la spital, fiind în stare gravă, persoanele care l-au lovit de mai multe ori au fost eliberate de organele competente imediat după audieri, fiind cercetate în stare de libertate.