Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Guvernul va aloca circa…

DOC Guvernul va aloca circa 5,5 milioane de lei pentru persoanele supuse represiunilor politice

Foto: seenews.com

Ministerul Finanțelor va aloca compensații de circa 5,5 milioane de lei pentru restituirea valorii bunurilor persoanelor supuse represiunilor politice. Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre care prevede că mijloacele financiare vor fi redistribuite către autoritățile administrației publice locale.

Compensațiile vor fi achitate pentru compensația valorii averii confiscate, naționalizate sau scoase în orice mod din posesia victimelor reabilitate ale represiunilor politice. Potrivit proiectului hotărârii de Guvern, în total vor fi acordate compensații în sumă de 5 484 570 lei, pentru 63 de beneficiari.

Din suma totală, circa 2 milioane de lei vor fi acordate persoanelor cărora le-a fost stabilită compensația în 2014, iar circa un milion pentru persoanele cărora le-a fost stabilită compensația în 2015.

În cazul în care valoarea bunurilor nu depășește suma de 200 mii de lei, plata compensației poate fi repartizată într-o perioadă de până la trei ani, iar în cazul în care valoare depășește suma de 200 mii de lei, compensația poate fi repartizată pe o perioadă de până la cinci ani.

Foto: seenews.com