Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Cine sunt cei peste…

DOC Cine sunt cei peste 1000 de tineri care vor fi scutiți de la examenul de BAC la limba străină, cu nota 10 din oficiu

Anul acesta peste o mie de elevi vor obține nota 10 din oficiu la examenul de limbă străină din cadrul examenului de bacalaureat. O listă în acest sens a fost publicată de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

An de an, tot mai mulți tineri obțin nota 10 din oficiu la examenul de limbă străină. Potrivit informațiilor prezentate de ministerul Educației, în 2018 au fost scutiți de BAC-ul la limba străină 785 de elevi, în 2017 – 637 de elevi, în 2016 – 460, iar în 2015 – 229.

Potrivit ordinului semnat de către ministra Educației, Culturii și Cercetării a R. Moldova, cei mai mulți elevi sunt scutiți de la examenul de limbă engleză, urmați de cei de la limba franceză, limba germană și limba italiană.

Nota 10 din oficiu este acordată candidaților la examenul de bacalaureat care au susținut pe parcursul învăţământului general, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine.