DOC/ Ce soluție propune Guvernul pentru rezolvarea problemei deșeurilor menajere din Bălți

Poligonul de acumulare și depozitare a deșeurilor menajere solide din localitățile raionului Sîngerei și municipiul Bălți va fi naționalizat. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de cabinetul de miniștri. Guvernul susține că în acest fel va fi soluționată problema deșeurilor din Bălți și vor fi evitate pericolele de poluare a mediului.

„Pentru a nu arăta cu degetul că este o problemă politică și că influențează Guvernul pentru că nu se pot înțelege între ei, am mers pe această cale. Nu rămâne decât să găsească relații contractuale cei de la Bălți cu cei din comuna Țambula și Bilicenii Noi. Atât a putut face Guvernul. Vom avea și niște cheltuieli financiare, dar sunt orientate pentru a ajuta oamenii”, a menționat Pavel Filip în cadrul ședinței de Guvern.

În nota informativă a hotărârii de Guvern se precizează că necesitatea declărării utilității publice a terenului cu suprafața de 5 ha din comuna Bilicenii Noi și 19 ha din comuna Țambula, reiese din cauza divergențelor apărute între autoritățile de la Bălți și cele din Bilicenii Noi ți Țambula, dar și a neînțelegerilor și blocajelor apărute între agentul economic concesionar și autoritățile locale în procesul de depozitare a deșeurilor din Bălți.

Situația deșeurilor de la Bălți s-a acutizat anterior și pe fundalul unor neînțelegeri de ordin politic care au creat blocaje în activitatea serviciului de salubritate al mun. Bălți, cât și în relațiile contractuale stabilite anterior între agentul economic care în gestiune poligonul.

Foto: Facebook/Andrey Gogol

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *