Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Câți bani a alocat…

DOC Câți bani a alocat Guvernul pentru vizita la Chișinău a șefilor de guverne ai statelor membre GUAM

Foto: gov.md

Din Fondul de Rezervă al Guvernului au fost alocați circa 512 mii lei pentru acoperirea cheltuielilor suportate de Cancelaria de Stat pentru deservirea delegațiilor oficiale din cadrul Reuniunii șefilor de guvernare ale statelor-membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltate Economică – GUAM.

Potrivit unei hotărâri de Guvern, Ministerul Finanțelor va finanța cheltuielile efectuate pentru deservirea delegațiilor pe măsura prezentării documentelor confirmative de către Cancelaria de Stat.

În perioada 5-6 octombrie, la Chișinău a avut loc reuniunea șefilor de Guverne ai statelor membre GUAM. Ceremonia de întâmpinare a oficialilor și reuniunea acestora a avut loc la Castelul MIMI.

Pe 24 ianuarie, curent, cabinetul de miniștri a aprobat majorarea cheltuielilor pentru deservirea delegațiilor străine.Lista cheltuielilor pentru recepția delegațiilor și persoanelor oficiale străine a fost întocmită, pe trei grupe, în funcție de persoana care conduce delegaţia.

Ulterior, la 14 februarie, Guvernul a aprobat propunerea lui Octavian Armașu, ministrul Finanțelor, de a completa Regulamentul de utilizare a mijloacelor financiare pentru deservirea delegaţiilor şi persoanelor oficiale străine. Astfel, potrivit modificărilor aprobate, cheltuielile de transport internațional pentru oficialii sau delegațiile străine invitate la decizia Președintelui R. Moldova, Președintelui Parlamentului și Prim-ministrului, urmează să fie achitate din bugetul de stat.

Foto: gov.md