DOC/ Aprobat de Guvern. Bugetarii vor avea parte de trei minivacanțe în 2019

Cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 28 noiembrie, o hotărâre de Guvern cu privire la transferarea unor zile de odihnă în anul 2019, astfel încât bugetarii vor avea parte în noul an de trei minivacanțe.

Potrivit hotărârii de Guvern, zilele de 30 aprilie, 10 mai și 26 august 2019 vor fi considerate zile de odihnă și vor fi recuperate în zilele de 13 aprilie, 18 mai și 17 august 2019. Zilele de odihnă au fost declarate în contextul sărbătorilor din 2019.

Astfel, pentru că în acest an Paștele va avea loc pe 28 aprilie, minivacanța bugetarilor va dura de pe 27 până pe 1 mai. Totodată, pentru că ziua Europei și Ziua Victoriei vor avea loc într-o zi de joi, bugetarii vor fi în vacanță de pe 9 mai până pe 12 mai. Cea de-a treia minivacanță va avea loc de Ziua Independenței, de pe 24 până pe 27 august.

Anterior, Guvernul a decis că zilele de 24 decembrie și 31 decembrie 2018 vor fi considerate zile de odihnă, iar 8 și 15 decembrie curent  zile de lucru .


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Podachki elektorale de la Plaha si Dodon, sa mai minzheaca oki la norod, cind oameni mor pe un capat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *