Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Diaspora Economică pentru Moldova lansează…

Diaspora Economică pentru Moldova lansează un proiect-pilot cu scopul de a oferi antreprenorilor din R. Moldova o modalitate de finanțare accesibilă

Grupul de Lucru Economic creat în cadrul întrunirii „Offline Adoptă un Vot” de la Veneția (18-20 martie, 2017) și numit Diaspora Economică pentru Moldova (DEM) lansează un proiect-pilot inovativ al cărui scop este de a oferi antreprenorilor din R. Moldova o modalitate de finanțare accesibilă și mai ieftină.

Prin intermediul instrumentului de împrumut participativ fiecare cetățean din R. Moldova, dar și de peste hotare poate acorda un împrumut unui antreprenor local care are nevoie de finanțare pentru a-și continua sau extinde afacerea. Rata de dobândă pentru antreprenor este una redusă și este impusă pentru a acoperi cheltuielile tranzacționale.

Această idee s-a născut în grupul DEM din dorința exprimată a mai multor persoane fizice originare din R. Moldova cu ședere permanentă sau temporară în străinătate de a contribui cu împrumuturi din economiile proprii la dezvoltarea inițiativelor de antreprenoriat din R. Moldova.

În cadrul proiectului, antreprenorul a fost selectat prin concurs public, iar pentru departajare a fost folosit criteriul impactului social (crearea de locuri noi de muncă, ajutorul unei comunități, activitatea de voluntariat, etc). Elena Ețcu, afacerea căreia a fost selectată pentru acest proiect, s-a angajat să creeze noi locuri de muncă în schimbul împrumutului acordat. Astfel, oferind un împrumut prin intermediul acestui proiect, finanțatorii susțin nu doar un antreprenor, ci și dezvoltarea economică a R. Moldova.

 

Detalii aici: ÎMPRUMUTUL PARTICIPATIV – susține un antreprenor!