Diaconul Valuța a scris plângere la poliție pe numele a doi jurnaliști

Ghenadie Valuța a depus plângere la Inspectoratul de Poliție din Anenii Noi împotriva Nataliei Morari și a lui Dorin Scobioală. Valuța susține că cei doi jurnaliști l-ar fi defăimat pe rețelele de socializare în incidentul cu câinele legat de mașină. Jurnaliștii consideră că Valuța are ca scop intimidarea lor, iar dacă va fi necesar vor merge în judecată să-și apere drepturile.

Valuța se arată deranjat de postările celor doi jurnaliști pe Facebook în care condamnau comportamentul preotului față de câine. Potrivit lui Valuța, Dorin Scobioală și Natalia Morari urmăresc defăimarea preotului ca față bisericească.

„Prin postările lor distorsionate pe Facebook, ei au creat zarvă și au învrăjbit oamenii împotriva mea. De fapt, Dorin Scobioală nu a urmărit să ajute acel câine, ci să inducă lumea în eroare. El cu Natalia Morari, în postura lor de jurnaliști și-au făcut mai bine treaba decât procurorii”, a spus diaconul.

Totodată, Valuța solicită ca cei doi să recunoască că au prezentat opiniei publice informații eronate.

„Acest caz nu poate fi tolerat. E un caz de cinste și onoare. Să-și ceară scuze public”, a mai adăugat diaconul.

Solicitat de ZdG, Dorin Scobioală s-a arătat indignat de faptul că Valuța pretinde scuze publice de la cei doi jurnaliști.

„Acest individ care incită la ură și intoleranță, care se manifestă violent față de semenii săi și sadic în raport cu cei mai slabi decât el, să pretindă să-i cer eu scuze? Nici măcar atunci când își va plăti toate impozitele, așa cum facem noi toți, nu se va întâmpla așa ceva”, a menționat Dorin Scobioală.

Scobioală susține că Valuța îi face mai mult rău bisericii, iar lipsa de reacție a procuraturii îl încurajează să recidiveze și să încerce să-i intimideze pe cei care spun lucrurilor pe nume. Jurnalistul spune că dacă va fi necesar, vor merge în judecată pentru a-și apăra drepturile cetățenești și profesionale la libera exprimare.

După ce în luna iulie a acestui an, Ghenadie Valuța a fost surprins târând un câine de mașina în care se afla, Dorin Scobioală a înaintat o petiție online prin care s-a solicitat pedepsirea penală a acestuia. Până la data de 17 august petiția fost semnată de 47 de mii de oameni. Pentru fapta săvârșită Valuța a fost pedepsit contravențional și a achitat jumătate de amendă în mărime de 600 de lei, deoarece a achitat-o în mai puțin de 72 de ore.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *