Deținuții din penitenciare, fac donații pentru copiii de la Institutul Oncologic

Astăzi, 1 iunie 2015, în contextul Zilei Internaționale a Copilului, micii pacienți din Secția pediatrie oncologică din cadrul Institutului Oncologic, au avut parte de o surpriză din partea administrației Departamentului Instituțiilor Penitenciare. Evenimentul a avut loc în sala de ședințe a Institutului Oncologic.

Astfel, copii bolnavi au primit în dar un frigider cu fructe și sucuri naturale.

Precizăm că, acţiunea a fost posibilă în urma vânzării obiectelor de artă din cadrul expoziției organizată în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” la 21 mai curent.

„Prin intermediul acestor acţiuni se doreşte stimularea deţinuţilor la acțiuni de binefacere. Acestea vin să comunice societății că persoanele din detenție sunt pregătite pentru a se încadra în comunitate după finisarea termenului de detenție”, a menționat Ana Dabija, directorul DIP.

Menționăm că, astfel de activități au drept scop asigurararea procesului de incluziune socială al condamnaţilor și dezvoltarea toleranței, generozității și compasiunii pentru cei aflați în dificultate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *