Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Detalii despre crima din centrul…

Detalii despre crima din centrul capitalei

Poliția anunță că a reținut mai multe persoane după ce sâmbătă noaptea, un barbat originar din Chișinău a fost împușcat mortal pe str. Puskin din capitală, vis-a-vis de liceul Gh. Asachi.În total, 6 persoane sunt în acest moment în custodia poliției.

Primele persoane au fost reţinute între ora 4 şi 5 dimineaţa, la Chişinău, pe art. 166, iar altele trei – astăzi la vama Palanca, încercând să părăsească ţara. În aceste momente ei sunt escortaţi la Chişinău şi cu toţi se va lucra la stabilirea circumstanţelor în care s-a comis crima. Arma deasemenea a fost găsită, deci infracţiunea va fi descoperită”, a declarat Alexandru Pânzari, citat de deschide.md

Şefului inspectoratului de poliție Centru, Ion Belibov, a precizat că principalii suspecţi sunt doi cetăţeni ucrainei – unul dintre cei reţinuţi azi dimineaţă la autogara de Nord şi al doilea – din rândul celor reţinuţi astăzi la Palanca. 

„Restul persoanelor reţinute încă nu au un statut clar. Ar putea fi bănuiţi pentru complicitate, sau pur şi simplu martori. Urmează să stabilim. În total sunt şase persoane reţinute, dintre care 4 cetăţeni ucrainei şi doi moldoveni. Printre ei este o persoană de sex feminin„, a declarat Belibov pentru deschide.md

Întrebat care este motivul aflării cetăţenilor ucraineni în Moldova, şeful IP Centru le-a spus jurnaliștilor că aceştia au fost invitaţi de fanii Zimbru ca să sărbătorească 25 de ani fan-clubului. Profitând de ocazie, aceştia au participat şi la Ziua Vinului.

Bărbatul ucis avea 30 de ani și locuia în Chișinău.