Deși mii de români stau la coadă pentru a vota, Biroul Electoral Central nu va prelungi programul

Secțiile de votare de peste hotarele României sunt arhipline, mii de oameni stau uneori și câte 6 ore la rând pentru a-și exercita dreptul la vot. În pofida acestor fapte, Biroul Electoral Central din România spune că nu va prelungi programul de vot după ora 21. 00.

Cozi mari sunt și la Chișinău. Deși este deja ora 8.35, oamenii stau încă în rândur, cu speranța că vor reuși să voteze.

Totodată, în diaspora cozile la vot sunt imense. Oamenii stau ore în șir pentru a ajunge la urnele de vot.

Astăzi, 26 mai, au loc alegeri pentru membrii din România în Parlamentul European. Astfel, alegătorii aflați pe teritoriul R. Moldova pot vota în incinta a 36 de secții. Atât în Moldova, cât și în România și peste hotarele României s-au format cozi mari din cei care vor să-și exercite dreptul la vot.

Reprezentanții României în Parlamentul European sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. România este acum reprezentată în Parlamentul European de 32 de parlamentari, iar mandatul în Parlamentul European este de 5 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *