Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Departamentul de Sănătate și Servicii…

Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA, despre migranți: Uneori, oamenii sunt atrași aici cu promisiuni ireale

Reprezentantul Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din Statele Unite, Steven Wagner afirmă că cele mai multe victime ale traficului de ființe umane cu scopul exploatării prin muncă forțată sau a exploatării sexuale sunt atrase în SUA cu promisiuni ireale. Astfel, Wagner vine cu recomandarea pentru eventualii migrați de a se documenta atent înainte de a lua o decizie în privința unei oferte de muncă. 

„Principala provocare în depistarea victimelor străine este că acestea sunt ascunse în comunitățile etnice. Menționez că oamenii sunt atrași aici cu promisiuni ireale, de asta trebuie să fii foarte atent când citești o ofertă de angajare. E nevoie să faci niște cercetări înainte de a veni aici. Trebuie să te asiguri că oferta este una adevărată. Dacă afacerea pare prea bună pentru a fi adevărată, probabil că așa și este. Deci, trebuie să fii foarte atent la ofertă”, a spus Wagner, în contextul unei conferințe susținute recent în SUA pentru presa străină.

Într-un raport al Departamentului de stat al SUA pentru anul 2017 se spune că Guvernul R. Moldova nu îndeplinește pe deplin minimul de standarde pentru eliminarea traficului. Corupția, în special în domeniul aplicării legii și în cel judiciar, a împiedicat urmărirea penală și a influențat rezultatele din anumite cazuri, inclusiv în cazuri împotriva oficialilor complici. Raportul mai arată că autoritățile au identificat și asistat mai puține victime, iar victimele au continuat să sufere de intimidare  din partea traficanților.