Principală  —  Ştiri  —  Social   —   De la începutul săptămânii au…

De la începutul săptămânii au fost evacuate peste 45 de gherete

De la începutul acestei săptămâni au fost evacuate 45 de gherete de pe străzile capitalei. Potrivit lui Ion Ceban, primarul general al Chişinăului, aceste gherete îşi desfăşurau activitatea contrar legii dar şi erau localizate în apropierea instituțiilor de învățământ.

„În ultimele 4 zile au fost evacuate 45 de gherete unde se vindeau în mare parte țigări.

Toți oamenii care au lucrat în aceste gherete și în caz cănu vor fi imediat reangajati de către agenții economici vor obține suport financiar pentru o perioada anumita din partea primariei, pînă vom identifica solutii să fie angajați”, a anunțat primarul Chişinăului, Ion Ceban.

Totodată, acesta mai spune că gheretele care au fost deschise cu abateri grave de la legislație, cele cu mai puține încălcări în interpretarea agenților economici vor fi examinate în perioada imediat următoare.

Municipalitatea a dispus evacuarea în primul rând, a gheretelor cu schemele de amplasare expirate. Totodată, ceilalți agenți economici, care au actele valabile, sunt aşteptați să se conformeze solicitărilor referitor la excluderea din vânzare a produselor din tutun.