Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cum va fi sărbătorită Ziua…

Cum va fi sărbătorită Ziua Europei la Chişinău

Cu ocazia Zilei Europei, Delegația Uniunii Europene invită locuitorii capitalei în Orășelul European 2019. Oamenii sunt așteptați pe 11 și 12 mai la Chișinău, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și în scuarul Catedralei, pentru a celebra Ziua Europei și zece ani ai Parteneriatului Estic. Orășelul European va fi organizat și la Cahul pe 18 și 19 mai.

Vino să cunoști cultura și bucătăria țărilor europene, să privești un film, să asculți muzică bună și să vezi cu ochii tăi ce schimbări creează susținerea oferită de Uniunea Europeană țării noastre”, se arată pe pagina de facebook a evenimentului. Tema evenimentului din acest an este #ÎmpreunăMaiPuternici.

Ambasadele prezente vor oferi informații despre cultura țărilor lor și vor delecta publicul cu gustări tradiționale, iar vizitatorii vor face cunoștință și cu programele europene de asistență din R. Moldova.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 13:00.

Totodată, în acest an, copiii și tinerii vor avea parte de un program special. Toate organizațiile și ambasadele participante au pregătit activități pentru copii, unde se vor oferi lecții de pictură, iar în zona Urban Vibes, toți doritorii pot încerca o experiență de street-art cu ajutorul artiștilor graffiti.

Seara, evenimentul va continua în scuarul Catedralei, la un concert cu Moldovan National Youth Orchestra, iar duminică, la Festivalul de Film și Cultură Europeană, vizitatorii vor asculta un recital de jazz, un concert al formației Via Dacă. De asemenea vor putea urmări filme europene de calitate.

Agenda activităților:

Orășelul european Chișinău: 11 mai 2019

Loc: Grădina publică „Ștefan cel Mare”

13:00 – 13:30 – Ceremonia oficială de deschidere;
13:30 – 17:00 – Program muzical;
13:00 – 17:00 – Activități în cadrul orășelului european;
Cultura și gastronomia țărilor membre ale UE; proiecte de asistență tehnică; școala limbilor europene; Zona Urban Vibes; zona copiilor.

Loc: Scuarul Catedralei
19:00 – 21:30 – Moldovan National Youth Orchestra și corului La La Play – un concert organizat în parteneriat cu UNICEF.

Zilele filmului și culturii europene Chișinău: 12 mai 2019

Loc: Grădina publică „Ștefan cel Mare”
14:00 – Deschidere;
14:20 – Recital Jazz-n-Chisinau;
15:00 – Charleen Macht Schluss (Despre o fată, Germania) – pentru adolescenți;
17:00 – Concert Via Dacă;
18:00 – Moromeții-2 (România) – dramă istorică;
20:00 – Truman (Spania) – dramedie;
22:00 – Încheierea zilei.

Harta evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Europei la Chișinău.

Mai multe detalii despre cele planificate puteți găsi pe pagina de Facebook a Uniunii Europene în Republica Moldova, și pe pagina evenimentului