Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cum se circulă pe drumurile…

Cum se circulă pe drumurile naționale și locale

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) informează că în urma precipitațiilor înregistrate pe teritoriul țării sub formă de ninsoare, traseele naționale sau drumuri locale nu sunt blocate.

Timp de 24 de ore pe teritoriul țării au avut loc zece accidente rutiere, dintre care șapte tamponări de pietoni în afara trecerilor de pietoni, în urma cărora o persoană a decedat.

Tot astăzi, 15 februarie, pe traseul Sărătenii Vechi, în apropierea s. Verejeni, raionul Telenești s-a produs un accident rutier soldat cu 2 persoane decedate și o persoană traumatizată. „Din primele cercetări ale polițiștilor, s-a stabilit că automobilul de model „Fiat Seicento” condus de un bărbat de 57 ani, locuitor al s. Tîrnova, raionul Edineț desplasându-se spre mun. Chișinău nu s-a isprăvit cu conducerea și s-a tamponat frontal cu autocamionul Iveco, care se deplasa spre mun. Bălți. În urma impactului șoferul și pasagera în vârstă de 53 de ani au decedat la fața locului, iar un alt pasager a fost transportat la spital în stare gravă cu diverse traumatisme. Poliția se afla la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, informează Poliția R. Moldova.

În acest sens, INP recomandă șoferilor să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor de drum, să nu se angajeze în depășiri riscante și să mărească distanța în mers între autovehicule. În cazul în care vă aflați într-o situație de risc, sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați numărul 902.