Cum se circulă în Chișinău în urma ninsorilor abundente

Primăria Chişinău informează că traficul rutier pe străzile capitalei se desfășoară fără dificultăți. La această oră, transportul public de călători, troleibuze și autobuze, circulă pe toate liniile prevăzute. Totodată au fost restabilite integral itinerarele de circulație ale rutelor de autobuz spre localitățile suburbane.

„La nivelul municipiului Chișinău, serviciile de deszăpezire continuă intervenția pe străzile secundare, la stațiile de așteptare, în curțile de blocuri, parcuri și scuaruri. Pe parcursul nopții, drumarii au intervenit cu 60 de autospeciale la deszăpezirea străzilor din capitală și a căilor de acces spre suburbii. Regia „Exdrupo” acționează în continuare pe arterele unde circulă transportul public, cu 18 autospeciale la împrăștierea materialului antiderapant pentru evitarea formării ghețușului”, se menționează într-un comunicat de presă al Primăriei.

Potrivit autorităților, Regia locativ-comunală și amenajare intervine la deszăpezire cu 36 de utilaje specializate, iar 350 de muncitori sunt antrenați la curățarea și presărarea materialului antiderapant în staţii, pe trotuare și în intercartiere.

De asemenea, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” lucrează în parcuri, grădini publice, scuaruri, alei pietonale, cu utilaje de deszăpezire și cu implicarea a 250 muncitori.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *