Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cum motivează Slusari necesitarea prelungirii…

Cum motivează Slusari necesitarea prelungirii activității Comisiei de anchetă privind frauda bancară

Deputatul Alexandru Slusari a înregistrat în Parlament un proiect prin care solicită prelungirea activității Comisiei de anchetă privind investigarea fraudei bancare de la 90 la 120 de zile.

Drept argument pentru prelungirea activității Comisiei, Alexandru Slusari invocă complexitatea informațiilor parvenite în rezultatul audierilor, dar și audierea repetată a unor persoane din varii motive. Totodată, președintele Comisiei mai subliniază necesitatea sesizării unor instituții abilitate pentru întreprinderea măsurilor de probare și verificare a informațiilor colectate de către Comisie.

Activitatea Comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare a fost aprobată inițial pentru un termen de 90 de zile, însă, în baza motivelor invocate mai sus, Alexandru Slusari solicită prelungirea activității Comisiei cu încă 30 de zile, până la 10 octombrie. Potrivit lui Slusari, acest lucru va permite „investigarea mai amplă a circumstanțelor devalizării sistemului bancar, precum și sesizarea intensă a organelor abilitate, în vederea punerii în aplicare a prevederilor legislației pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de frauda bancară”.

După examinarea tuturor circumstanțelor, Comisia de anchetă va trebui să realizeze un raport pentru a fi prezentat în Parlament, dar și pentru a fi transmis organelor de drept.