Cum motivează IGP suspendarea din funcție a polițiștilor care și-au exprimat susținerea pentru Guvernul Sandu

Șase polițiști care și-au exprimat anterior susținerea pentru Guvernul Sandu, au fost suspendați din funcție. Totodată, pe acest caz, a fost pornită și o anchetă de serviciu. Inspectoratul General al Poliției (IGP) susține că decizia a fost luată „în urma unor încălcări ale regulamentelor interne de serviciu”.

„În urma acțiunilor întreprinse astăzi,  la sediul Direcției din care fac parte cei 6 polițiști care și-au exprimat public viziunile politice, încălcând jurământul polițistului, infirmăm declarațiile celor care încearcă să denigreze imaginea Poliției și comunicăm despre faptul că percheziții în această subdiviziune nu s-au făcut, iar intervenția polițiștilor a fost necesară în strictă conformitate cu legea”, se preciează într-o reacție a IGP.

Poliția precizează că subdiviziunea din care fap parte cei șase angajați care susțin Guvernul Sandu, dispune de informații care cad sub incidența secretului de stat și dosare ale persoanelor aflate sub protecție. Respectiv, a fost necesară intervenția polițiștilor „pentru a preveni unele incidente care ar pune în pericol viața și securitatea martorilor, dar și scurgerile de informații care eventual pot apărea în spațiul public”.

IGP mai menționează că aceste acțiuni se încadrează în măsurile de securizare a informației pe care o deține această subdiviziune.

La 11 iunie, șase angajați din cadrul Direcției protecția martorilor, pentru anticiparea unor abateri grave ale legislației, și-au anunțat public susținerea pentru Guvernul Maiei Sandu. Ulterior, la 12 iunie, aceștia au declarat că au fost supuși perchezițiilor și suspendați din funcție.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Esplica prin zhigodenia de care dau dovada de ani de zile si de lingozhopism la cei cio distrus tsara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *