Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cum motivează Air Moldova decizia…

Cum motivează Air Moldova decizia cu privire la demiterea lui Scorpan de la conducerea companiei

Serviciul de presă al „Air Moldova”, declara la 12 septembrie că nu cunoaște dacă fostul director al companiei, Iulian Scorpan, a fost concediat sau acesta a demisionat. După ce informația a fost însă mediatizată de mai multe instituții, „Air Moldova” a publicat un comunicat în care precizează că Scorpan a fost totuși concediat.

Mai exact, „Air Moldova” susține că fosta conducere a fost concediată de fondatorii companiei „din cauza managementului defectuos”, fără a oferi însă detalii exacte.

Iulian Scorpan nu a răspuns la apelurile reporterilor ZdG pentru a oferi o reacție față de acuzațiile care i se aduc.

Fotoliul de la conducerea „Air Moldova” va fi în continuare ocupat de noul director general, Alexandru Ceban. Conform comunicatului companiei, Ceban are o carieră de peste 20 de ani în sectorul financiar-bancar, fiind din 2018 director financiar al „Air Moldova”.

Întreprinderea de Stat „Air Moldova” a fost achiziționată în octombrie 2018 de către compania Civil Aviation Group SRL, fondată cu câteva zile înainte de licitaţie. Aceasta are ca asociaţi doi cetățeni ai Republicii Moldova – Serghei Melnik și Andrei Ianovici care dețin câte 25,5% din capital și compania Blue Air Aviation SA din România cu 49%.

Tranzacţia a fost criticată de opoziţie şi experţi, ca urmare a procedurilor netransparente, dar autorităţile au susţinut că nu aveau o altă soluţie pentru o companie în prag de faliment.