Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cum a fost Revelionul pentru…

Cum a fost Revelionul pentru 300 de salvatori și 80 de pompieri

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU) anunță că pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 18 situații pentru prevenirea riscurilor și acordarea ajutorului.

În dimineața zilei de ieri, 31 decembrie, salvatorii au fost solicitați de urgență la deblocarea locuinței unei persoane de pe str. Independenței din orașul Briceni, care se presupunea că avea nevoie de ajutor. Ajunși pompierii au efectuat lucrări de deblocare, reușind să ajungă la proprietarul în vârstă de 73 de ani căzut la podea. Pompierii au predat bărbatul serviciilor medicale pentru îngrijiri suplimentare, viața acestuia fiind salvată.

Alte lucrări similare au fost înregistrate în raioanele Bălți, Leova și UTA Găgăuzia Mai mult, angajații IGSU au intervenit la lichidarea a trei focare de ardere, care nu au înregistrat prejudicii materiale.

Pentru asigurarea siguranței cetățenilor, în noaptea dintre ani au fost la datorie peste 300 de salvatori și pompieri cu 80 de unități de tehnică în servantul de luptă. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în situații de risc și au vegheat securitatea antiincendiară.