Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Culmea protecției datelor cu caracter…

Culmea protecției datelor cu caracter personal: cum este anunțat câștigătorul unui concurs pentru o funcție publică

Într-un comunicat de presă al Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) sunt anunțate rezultatele concursului pentru ocuparea funcției publice vacante de control în Direcția conformitate din cadrul Direcției generale supraveghere și conformitate. Instituția indică doar numele de familie al învingătorului, nu și prenumele acestuia, chiar dacă persoana respectivă urmează a fi angajată într-o funcție publică.

Pe 27 aprilie, Centrul a plasat pe pagina sa oficială rezultatele concursului anunțat pentru funcția publică vacantă de controlor în Direcția conformitate din cadrul Direcției generale supraveghere și conformitate, anunțat în martie curent. Persoana angajată la postul respectiv are drept sarcini verificarea legalității și conformității prelucrărilor de date cu caracter personal, efectuate cu/sau fără ieșirea la fața locului și monitorizarea îndeplinirii de către operatorii de date cu caracter personal a măsurilor legale dispuse de Centru, dar și constatarea contravenţiilor, încheierea proceselor-verbale cu privire la contravenții și participarea în instanța de judecată în calitate de agent constatator.

În comunicatul de presă care informează opinia publică despre câștigătorul concursului, este indicat doar numele de familie al persoanei, nu și prenumele: „Pleșca S.”.