Cu 15 sau 60 de lei mai mult. Guvernul a indexat bursele studenților și ale elevilor

Bursele studenților și ale elevilor vor fi indexate cu 4,9%. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 15 martie, o hotărâre de Guvern în acest sens, care prevede majorarea burselor cu minim 15 lei și maxim 60 de lei, în funcție de categorie.

Conform hotărârii de Guvern, majorarea are loc în contextul în care Legea bugetului de stat pentru anul 2019 include alocații suplimentare în sumă de 12,5 milioane de lei pentru majorarea cu 4,9% a cuantumului burselor elevilor și studenților.

Astfel, bursa pentru studenții din învățământul superior, ciclul I, se va majora după cum urmează:

  • Categoria I: de la 840 de lei la 880 de lei;
  • Categoria II: de la 715 lei la 750 de lei;
  • Categoria III: de la 660 de lei la 690 de lei;

Bursa socială va fi în mărime de 465 de lei, în comparație cu 440 de lei, iar bursele pentru studenții din ciclul II se vor mări cu 45 de lei și vor ajunge la 945 de lei.

Bursele vor fi indexate începând cu 1 ianuarie 2019.

Cuantumul burselor lunare după modificările efectuate de Guvern:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *