Copiii care „s-au odihnit” la tabăra Trandafir își continuă vacanța

Copiii care au mers la tabăra „Trandafir” la începutul lunii august și au fost nevoiți să își întrerupă vacanța din cauza scandalului care s-a iscat în jurul acestei tabere, se odihnesc la o altă instituție, de această dată la Criuleni. Valentina Tonu, șefa Direcției învățământ Hâncești, a declarat pentru ZdG că au fost procurate foi de odihnă la tabăra „Slobozia-Dușca”, iar un schimb de copii deja se odihnesc acolo.

Totuși, nu toți copiii au acceptat să își continue vacanța, astfel încât doar 75 de minori au plecat la Criuleni pentru a se odihni. Potrivit Valentinei Tonu, Direcția învățământ Hâncești a reziliat contractul cu „Dovi Grup”, agentul economic care administra „tabăra groazei” de la Vadul lui Vodă.

„Prima tură deja a plecat, dar nu toți copii au dorit. De marți vor pleca și alți copii. Acum ne-am asumat să procurăm circa 400 de foi de care trebuia să beneficiem la tabăra Trandafir”, a menționat Valentina Tonu.

Șefa direcției învățământ Hâncești ne-a asigurat că la tabăra de la Criuleni au fost întreprinse verificări și că nu există probleme: „Sigur că am mers. Noi am avut mai multe schimburi acolo. E una dintre taberele de la care am mai achiziționat foi de odihnă. Copiilor le place”.

Tabăra „Trandafir” și-a sistat activitatea după ce 13 copii, cu vârstele cuprinse între 11 și 15 ani, au fost agresați fizic de educatorii taberei, care erau minori și ar fi consumat anterior băuturi alcoolice. Incidentul a avut loc pe 7 august,  iar Poliția Capitalei și Procuratura au inițiat un proces penal pentru tortură în privința celor doi adolescenți, care sunt cercetați în stare de libertate pentru că sunt minori.

Conform datelor de la Agenției Achiziții Publice, Direcția învățământ Hâncești, raion de unde sunt cei 13 copii care au fost maltratați, a plătit 592 de mii de lei pentru ca minorii din regiune să beneficieze de odihnă în tabăra „Trandafir”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *