Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ceban, Dodon și Chicu, la…

Ceban, Dodon și Chicu, la Filarmonica Națională, după incendiul care a mistuit clădirea: Guvernul va deschide un cont de colectare a fondurilor

La o zi de la incendiul care a mistuit Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, primarul capitalei, Ion Ceban, a făcut o postare pe Facebook în care menționează că împreună cu președintele R. Moldova, Igor Dodon și premierul Ion Chicu, au mers la fața locului.

Totodată, edilul menționează că Guvernul a anunțat că va deschide un cont pentru colectare de fonduri, iar, între timp, pentru artiști va fi găsită o sală pentru a continua activitatea.

Astăzi, împreună cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și Premierul, Ion Chicu am fost la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, care ieri a fost cuprinsă de flăcări.

Este o durere ceea ce am găsit acolo, tavanul prăbușit, pereții și podeaua ruinată, lacrimi și durere în ochii angajaților. Și în aceste clipe pompierii sunt la fața locului pentru a înlătura consecințele și fumul care mai persistă. Guvernul a anunțat că va deschide un cont pentru colectare de fonduri și încurajez toată lumea bună să pună umărul. Pentru artiști va fi găsită o sală pentru a continua activitatea. Ieri, Primăria a fost alături de pompieri, responsabilii cu ajutorul reprezentanților HORECA au asigurat toți cei care luptau cu focul cu hrană și apă potabilă. Este o instituție istorică pentru Republica Moldova și vom ajuta cum putem pentru a fi restabilită”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Joi, 24 septembrie, a fost stare de alertă maximă la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, acolo unde a izbucnit un incendiu.

Acoperișul Filarmonicii, dar și tavanul sălii principale s-au prăbușit, iar flăcările s-au extins, pe o arie mai largă, în interiorul clădirii.

Cel puțin 10 autospeciale IGSU și zeci de pompieri au fost la fața locului și au luptat pentru a stinge incendiul.

Conform datelor preliminare, flăcările au afectat o suprafață estimativ de 3500 m2.