Consecințele ninsorilor: Peste 200 de elevi nu au mers la școală, iar 6 localități au rămas parțial fără energie electrică

Drumuri înzăpezite, accidente rutiere, localități deconectate parțial de la energie electrică, și sute de elevi care nu au putut merge la școală din cauza ninsorilor și viscolului.

În această dimineață la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a fost convocată Comisia pentru Situații Excepționale în care s-a discutat situația din țară în urma condițiilor meteo nefavorabile. Potrivit informațiilor, în această dimineață 224 de elevi din raioanele Nisporeni, Călărași și Hîncești nu au mers la școală din cauza stării tehnice a transportului care urma să ducă copiii.

Șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, susține că situația este strict monitorizată, fără de a fi înregistrate trasee naționale, internaționale sau locale blocate. Potrivit oficialului în zona centrală în special porțiunea de drum Troița Nouă este restricționat accesul pentru autovehiculele de tonaj mare, în vederea evitării blocării traseului. Tot pentru a evita blocarea de autoturisme, este restricționată mișcarea pentru autovehiculele de tonaj spre Leușeni.

Potrivit șefului IGSU către ziua de 11 ianuarie sunt deconectate parțial de la energie electrică 6 localități din raioanele Criuleni, Cahul și Cimișlia, iar brigăzile specializate lucrează pentru reconectarea consumatorilor.

În situații de urgență persoanele pot apela pentru ajutor la Serviciul 112.

Foto: sputnik.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *