Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Concursul pentru șefia BRD: În…

Concursul pentru șefia BRD: În etapa finală au fost admiși patru candidați

Joi, 23 august, a avut loc proba scrisă pentru selectarea candidaților la funcțiile de șef și șef-adjunct al Biroului Relații cu Diaspora (BRD), în urma căreia au fost selectați patru candidați.

Astfel, conform unui comunicat emis de Guvern, cel puțin șase puncte au acumulat următorii candidați pentru funcția de șef al BRD, enumerați în ordine alfabetică:

1. COJOCARU Corina

2. DUȘCIAC Dorin

3. FONDOS Tatiana

4. JEREGHI Rodica

Etapa finală a concursului – interviul – va avea loc la 30 august.

În același timp, pentru funcția de șef-adjunct al Biroul Relații cu Diaspora, nici unul dintre candidați nu a acumulat punctajul necesar (6 puncte) pentru a trece la etapa de interviu. Astfel, Cancelaria de Stat a decis să prelungească concursul pentru ocuparea funcției publice vacante de șef adjunct al Biroului Relații cu Diaspora până la 12 septembrie. Dosarele pot fi depuse aici.

Conform Hotărârii Guvernului nr.201/2009 privind punerea în aplicare a prevederilor Legii nr.158/2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, etapele concursului pentru funcțiile publice de conducere sunt: depunerea dosarelor, proba scrisă și interviul.