Concursul pentru funcția de director al ANP: Nimeni nu a susținut proba finală

Ministerul Justiției anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că niciun candidat nu a promovat proba interviului a concursului pentru ocuparea funcției publice cu statut special de director al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

„În conformitate cu regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor publice cu statut special din cadrul sistemului administraţiei penitenciare, în cadrul probei interviului, fiecărui candidat i s-au adresat mai multe întrebări pe subiecte profesionale, cu simularea unor situații sau spețe din activitatea de serviciu în vederea sesizării atitudinii acestora în situații de criză. Concomitent, în cadrul probei candidații au prezentat comisiei de concurs un plan de dezvoltare strategică al ANP, cerință menționată în anunțul pentru ocuparea funcției vacante cu statut special de director al ANP. Cu regret, însă, niciunul dintre candidații participanți la concurs nu a obținut nota minimă de promovare a probei interviului, care este 6”, menționează Ministerul Justiției.

Astfel, având în vedere că pe parcursul desfășurării concursului comisia a depistat mai multe neclarități în regulament, acesta a fost suspendat până la rectificarea „tuturor prevederilor învechite”.

Inițial, nu au fost publicate CV-urile celor 15 candidați, ulterior, după ce ZdG a scris că nu a reușit să obțină de la instituție detalii despre funcțiile celor șapte pretendenți și nici explicații privind motivul pentru care CV-urile acestora nu sunt făcute publice, Ministerul Justiției le-au publicat.

Concursul a fost organizat după ce, în noiembrie 2018, directorului interimar al ANP, Aureliu Suhan, i-a expirat mandatul. Totodată, fotoliul de director adjunct a devenit vacant încă din mai 2018.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *