Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Compania care a câștigat licitația…

Compania care a câștigat licitația pentru autobuzele „Isuzu” îl va da în judecată pe Dorin Chirtoacă

Compania „Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri” LTD, cea care a câștigat licitația pentru furnizarea a 31 de autobuze pentru Primăria mun. Chișinău respinge acuzațiile lui Dorin Chirtoacă, care susține că autobuzele care urmează să fie cumpărate ca noi, ar fi uzate. Agentul economic anunță că îl va da în judecată pe fostul edil al capitalei.

„Vom cere instanței ca domnul Chirtoacă să ne plătească un prejudiciu echivalent cu valoarea unui autobuz nou, iar după plata acestui prejudiciu ne angajăm să donăm Capitalei Republicii Moldova un nou autobuz”, se arată într-un comunicat al companiei.

Compania câștigătoare dă asigurări că autobuzele destinate Primăriei mun. Chișinău „sunt noi și în perfectă stare de funcționare”, iar prețul pe care primăria îl va plăti „este unul sub prețul cu care astfel de autobuze sunt vândute în regiune.”

În această săptămână, Dorin Chirtoacă a lansat mai multe acuzații în adresa companiei „Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri” LTD. Fostul primar al capitalei a declarat că autobuzele „Isuzu” achiziționate de Primărie ar fi fost scoase din Turcia ca neconforme pentru că au fost înecate în urma unor inundații și aduse în R. Moldova ca „noi”.

Chirtoacă susține că autobuzele ar fi fost cumpărate la un preț dublu decât cel real.

 

Foto: facebook.com/Dorin-Chirtoacă, colaj ZdG